Samsung Galaxy Note Review


Mobiele abonnementen  »  Termen  »  Samsung Galaxy Note

Tijdens de IFA 2011 heeft Samsung een nieuwe smartphone geïntroduceerd: de Samsung Galaxy Note. De Galaxy Note heeft een enorme beeldscherm van maar liefst 5,3 inch. Het scherm maakt heeft een (WXGA) resolutie van 1280 x 800 pixels en maakt gebruik van de nieuwe HD Super AMOLED technologie. De telefoons kan zowel met de vingers als een stylus worden gebruikt.

Geïnteresseerd in de Samsung Galaxy Note? Bekijk dan hierboven alle huidige Samsung Galaxy Note abonnementen & aanbiedingen. De Samsung Galaxy Note abonnementen worden met regelmaat geupdate.

Bekijk hier de Samsung Galaxy S4 aanbiedingen.

Samsung Galaxy Note: Nieuwe type smartphone

Samsung Galaxy Note abonnementDe Samsung Galaxy Note heeft het grootste smartphone scherm. Het scherm is met 5,3 inch maar liefst één inch groter dan het scherm van de Award Winning Samsung Galaxy S2. Het scherm heeft een erg hoge resolutie van maar liefst 1280 x 800 en heeft een PPI van 285.

De smartphone is slechts 9,65 milimeter dik. Aan de bovenkant is er een 3,5 mm jack te vinden. Aan de onderkant van de telefoon is er een stylus te vinden, die S Pen genoemd wordt door Samsung.

De telefoon is, relatief gezien, een hele grote smartphone. Met een afmeting van 147 x 83 is de Galaxy Note één van de grootste smartphones op dit moment. De Galaxy Note weegt 178 gram.

Door de grootte van de telefoon ligt deze minder fijn in de hand dan wat compactere smartphones. Volgens Samsung is de Galaxy Note ook geen typische smartphone, maar een nieuwe type smartphone. Het idee achter het grote scherm is dat de Galaxy Note zowel een grote smartphone als een kleine tablet is.

Tot zover zijn de meeste gebruikers van de Samsung Galaxy Note vrij tevreden over het toestel, ongeacht de grootte van het scherm. Er kan dus verwacht worden dat Samsung en andere smartphone fabrikanten in de toekomst steeds meer zullen neigen naar grotere beeldschermen.

Samsung Galaxy Note met de S PenSamsung Galaxy Note: S Pen & Hardware

De Galaxy Note draait op een krachtige 1,4 GHz dual-core processor. Ter vergelijking: de Galaxy S2 draait op een 1,2 GHZ dual-core processor. De smartphone valt wat kracht betreft in hetzelfde categorie als de huidige tablets.

Aan de achterkant van de Galaxy Note bevindt zich een 8 megapixel camera met een LED flitser. Aan de voorkant bevindt zich een 2 megapixel camera om portret foto's te maken of om te videobellen.

Met de tablet-smartphone kunnen ook Full-HD 1080p video's gemaakt worden. De camera van de Galaxy Note reageert erg snel en kan gemakkelijk meerdere foto's achter elkaar maken zonder veel tijd tussen het schieten van de foto's.

De smartphone heeft een ongelovelijke 2500 mAh batterij -
deze heeft bijna twee maal zoveel energie dan een normale smartphone. Dit is echter ook wel nodig: het grote 5,3 inch HD Super AMOLED scherm verbruikt een stuk meer energie dan kleinere schermen. De accu gaat ook een stuk langer mee dan de gemiddelde smartphone.

Verder beschikt de telefoon zoals eerder gezegd over een stylus. De stylus kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, als het schrijven / tekenen op een kladblok (vandaar ook de naam Note). De stylus kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een deel van een afbeelding te kopieëren (croppen) uit een webpagina (door om het gewenste afbeelding te "tekenen" met de pen).

Android, software & (multi)media

De Samsung Galaxy Note draait op Android 2.3 Gingerbread. Samsung heeft onlangs laten weten dat de Samsung Galaxy Note het eerste kwartaal van 2012 een update zal krijgen voor Android 4.0.

Verder staat de nieuwste versie van TouchWiz, TouchWiz UX, geïnstalleerd als een skin over Android 2.3. Dankzij TouchWiz UX kunnen verschillende gestures (gebaren met de vinger / stylus) gebruikt worden om bepaalde functies in te schakelen. Wanneer er bijvoorbeeld met de palm wordt geveegd over het scherm kan er een printscreen gemaakt worden.Er staan ook een aantal standaard applicaties van Samsung geïnstalleerd op het toestel. Zo is de social hub op de Galaxy Note te vinden. Hiermee
kunnen gebruikers hun e-mail adressen, contacten en sociale netwerken integreren op de
Galaxy Note. Ook is er een nieuwe calender met de naam S Planner te vinden op de smartphone.

De Galaxy Note is een ideale smartphone om video's en films op te kijken dankzij het grote HD resolutie scherm. Volgens Samsung herkent de tablet-smartphone zo goed als alle media types, zoals WMV, DivX, MP4 en H.264. De kleuren zien er levensecht uit dankzij het HD Super AMOLED scherm. Video's kunnen worden gepauzeerd door met je hand over het scherm te zweven. Al met al is het kijken van films en video's een geweldige ervaring op de Note, voornamelijk voor degenen die vinden dat een 4 inch scherm net te klein is om te kunnen genieten van een film.

Onderaan de achterkant van de telefoon bevindt zich de speaker. Alhoewel deze vrij klein is, klinkt het geluid dat eruit komt erg helder, ook als het geluid wat luider is.

Navigatie & applicaties

Samsung Galaxy Note navigatie en appsSinds dat Steve Jobs tijdens zijn bekende toespraak bij de introductie van de eerste iPhone zei "Wie wil er nou een Stylus gebruiken?" zei, hebben zo goed als alle smartphone producenten afstand genomen van de stylus. De Galaxy Note laat zien dat een stylus wel degelijk handig kan zijn, voornamelijk voor smartphones met een grotere scherm.

De Galaxy Note beschikt over de nieuwste navigatie applicatie van Google, Google Maps 5.0. De applicatie werkt daadwerkelijk geweldig op de Note. Met het grote scherm beleef je ook een hele nieuwe ervaring wat navigatie op smartphones betreft.

Net als de Galaxy S2 beschikt de Galaxy Note ook over Voice Search. Met deze applicatie is het mogelijk om je smartphone bepaalde acties uit te laten voeren, als het updaten van je social networking status of het afspelen van audiobestanden.

De telefoon over een application store van Samsung. Deze biedt echter lang niet zoveel apps aan als de Android Market die ook te vinden is op de Galaxy Note. Verder zijn er een aantal andere applicaties te vinden op de Galaxy Note, als een foto- en video editing app en Polaris Office.


Samsung Galaxy Note

waardering

Samsung Galaxy Note waardering
Waardering: 8,8

De Samsung Galaxy Note is gewaardeerd met een 8,8 op Kieskeurig.nl. Bekijk hier alle Samsung Galaxy Note waarderingen en recensies.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de nieuwste mobiele aanbiedingen, mobiele telefoons, en onze wedstrijden waar u gave mobiele accessoires kunt winnen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief!

SIM Only abonnementen

Wilt u graag besparen op uw maandelijkse mobiele kosten? Toptienmobiel.nl biedt verschillende voordelige SIM Only abonnementen aan.


Toptienmobiel.nl nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de Toptienmobiel.nl nieuwsbrief & blijf op de hoogte over de laatste mobiele ontwikkelingen, aanbiedingen en nog veel meer!