iPhone 3GS


Mobiele abonnementen  »  Termen  »  iPhone 3GS

De iPhone 3GS is de derde iPhone van Apple, en is de opvolger van de iPhone 3G. De iPhone 3GS wordt nog steeds gezien als een van de beste en meest succesvolle smartphones.

De iPhone 3GS draait op de laatste iOS versie, iOS 4.0. U kunt met deze nieuwe versie verschillende programma's tegelijkertijd in de achtergrond laten draaien, zonder dat de iPhone hierdoor langzamer wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de radio luisteren terwijl u aan het e-mailen bent. Verder kunt u met deze versie gebruik maken van achtergrondafbeeldingen, folders aanmaken waar u uw apps kunt sorteren en nog veel meer.

De iPhone 3GS: Specificaties, interface & design

Nieuwe functies voor de iPhone 3GSDe iPhone 3GS is gelanceerd door Apple in 2009, en is de opvolger van de iPhone 3G, en de voorganger van de iPhone 4.

De iPhone 3GS is, nog steeds, een zeer elegante toestel. De telefoon wordt geleverd in zwart en wit. De vormgeving van de telefoon is net zoals zijn voorgangers een typische iPhone: het toestel beschikt over een homeknop, een 3.7" touchscreen scherm, en aan de linkerkant vindt u twee volumeknopjes en een knop om het geluid aan of uit te zetten.

De S in 3GS staat voor 'speed'. De iPhone 3GS heeft een zeer snelle 600 MHz processor, wat ervoor zou moeten zorgen dat de 3GS tot wel twee keer zo snel is dan zijn voorganger. Het opstarten en draaien van applicaties en het surfen van het web is een stuk sneller. Vergelijkingen laten zien dat de iPhone 3GS zelfs bijna even snel is als de iPhone 4. Internetten gaat ook een stuk sneller. De 3GS kan een snelheid behalen tot maar liefst 7.2 mbps.

De camera van de 3GS is ook drastisch verbeterd. De iPhone 3GS beschikt over een autofocuscamera van 3.2 megapixels, waarmee u ook video's kunt schieten met een resolutie van 640 x 480. U kunt hier een review en testfoto's bekijken die gemaakt zijn met de camera van de iPhone 3GS. De nieuwe camera beschikt ook over een auto exposure en auto witbalans functie, zodat u altijd mooie foto's kunt schieten ongeacht hoe de belichting is.

De telefoon heeft ook een nieuwe 3D graphics ondersteuning. Dit houdt in dat de 3GS spellen met wat zwaardere 3D graphics sneller en vloeiender zal afspelen. Ook heeft de 3GS een verbeterde en langere batterijduur. Volgens Apple zou de telefoon een spreektijd moeten behalen tot 12 uur, en een standbytijd tot 300 uur.

Het nieuwste besturingssysteem van Apple, iOS 4

De verbeterde besturingssysteem van Apple, iOS 4De iPhone 3GS draait op de nieuwste besturingssysteem van Apple, iOS 4. iOS 4 wordt gezien als één van de meest geavanceerde besturingssystemen voor mobiele telefoons/smartphones tot heden.

iOS 4 heeft volgens Apple meer dan 100 nieuwe en verbeterde features. Een van de meest geanticipeerde features wanneer deze uitkwam was multitasken. Het was namelijk nog niet mogelijk voor iPhone gebruikers om verschillende applicaties tegelijkertijd open te houden. Apple heeft dit opgelost door een multitasking feature te introduceren. Het is nu mogelijk voor iPhone gebruikers om verschillende applicaties open te houden.

Wanneer een applicatie werd gesloten wanneer er werd gedrukt op de homeknop, wordt deze nu 'geminimaliseerd'. Applicaties kunnen weer worden opgeroepen door twéémaal te drukken op de homeknop. Alle geminimaliseerde applicaties komen dan onderaan te staan. Wanneer u een applicatie open heeft staan, kunt u ook gemakkelijk wisselen van applicatie.

Wat verder een grote verbetering is, is de mogelijkheid om folders aan te maken. Dit kan worden gedaan door de een applicatie ingedrukt te houden, en deze simpelweg te slepen naar een andere applicatie. Een map wordt aangemaakt, en de map krijgt automatisch een naam. Wanneer u dus bijvoorbeeld een spel sleept naar een andere, wordt deze map automatisch 'Spellen' genoemd. De namen kunnen uiteraard altijd worden veranderd. Dankzij deze folder functie kunnen er nu ook tot wel 2160 applicaties worden geïnstalleerd op de iPhone.

Wat multimedia functionaliteiten is iOS 4 ook verbeterd en heeft deze nieuwe functies. U kunt nu bijvoorbeeld zelf afspeellijsten maken op uw telefoon, tot 5x inzoomen met de camera, en de Foto's applicatie heeft een nieuwe feature genaamd 'Places'. Wanneer u een foto gemaakt, worden de plaatsgegevens van deze foto opgeslagen via geolocation, zodat u later bijvoorbeeld uw foto's kunt rankschikken op plaats of op een kaart kunt bekijken waar u allemaal foto's gemaakt heeft.

E-mail op de iPhone is ook verbeterd dankzij iOS 4. Alle berichten van al uw e-mail adressen kunnen nu worden bekeken in één inbox. Dankzij deze functie hoeft u niet steeds elke inbox te bezoeken.

Verschil tussen de iPhone 3GS en de iPhone 3G


  • De 3GS kan dankzij de HSPDA technologie een snelheid behalen van 7.2 mbps, 3G tot 3.6 mbps
  • De 3GS heeft een 3.2 MP camera en kan HQ video's opnemen, 3G heeft een 2 MP camera
  • De 3GS is sneller dankzij een 600 MHz processor, de 3G heeft een 400 MHz processor
  • De 3GS heeft een aantal nieuwe functies waaronder een compas en stembesturing
  • Beide zien er precies hetzelfde uit

Wanneer een persoon de iPhone 3G (voorganger) en de iPhone 3GS in beide handen zou houden en proberen te zien wat het verschil is kwa uiterlijk, zal hij zeggen dat beide telefoons exact hetzelfde zijn. Aan het ontwerp van de iPhone 3GS heeft Apple niets gedaan: deze is ongewijzigd gebleven t.o.v. zijn voorganger. Het enige verschil is dat er op de achterkant nu iPhone 3GS staat i.p.v. iPhone 3G.

Wat de hardware betreft is de 3GS echter wel een stuk verbeterd. Zo is de 3GS een stuk sneller dan zijn voorganger dankzij de 600 MHz ARM processor. Veel mensen hadden last van het feit dat hun 3G met de loop van de tijd en met het installeren van nieuwe updates steeds langzamer werd. Dit is nu opgelost: zonder moeite start de 3GS applicaties snel op, en kan verschillende applicaties openhouden. Bekijk het onderstaande video om het verschil in snelheid te zien tussen de 3GS en de 3G.

Ook is de internet connectiviteit verbeterd. De 3G kon slechts een internet snelheid behalen van 3,6 mbps, terwijl de 3GS een maximale snelheid van 7,2 mbps kan bereiken dankzij de HSPDA technologie. Tot twee keer sneller internetten dus.

De camera van de 3GS verbeterd t.o.v. die van de 3G. De camera heeft nu een 3.2 MP sensor, terwijl de oude over een 2.0 MP sensor beschikt. Ook heeft Apple ervoor gezorgd dat de camera video's kan opnemen (640 x 480), iets wat de iPhone 3G gebruikers misten.

Verder heeft de 3GS een aantal nieuwe functies, waaronder een magnetische compas en stembesturing.


iPhone 5


iPhone 5 nieuws, abonnementen en prijzen

Ook benieuwd naar de nieuwe iPhone 5? Lees dan onze iPhone 5 special.

iPhone 3GS

waardering

iPhone 3GS waardering
Waardering: 9.3

De iPhone 3GS is gewaardeerd met een 9.3 op Kieskeurig.nl. Bekijk en lees hier de iPhone 3GS waarderingen en recensies.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de nieuwste mobiele aanbiedingen, mobiele telefoons, en onze wedstrijden waar u gave mobiele accessoires kunt winnen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Social

Volg Toptienmobiel.nl op Twitter en Facebook om altijd op de hoogte te blijven over de laatste mobiele aanbiedingen & om mee te doen aan onze give-aways.
Toptienmobiel.nl op Twitter     Toptienmobiel.nl op Facebook

Volg ons op Facebook


SIM Only abonnementen

Wilt u graag besparen op uw maandelijkse mobiele kosten? Toptienmobiel.nl biedt verschillende voordelige SIM Only abonnementen aan.


Toptienmobiel.nl nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de Toptienmobiel.nl nieuwsbrief & blijf op de hoogte over de laatste mobiele ontwikkelingen, aanbiedingen en nog veel meer!

iPhone 5

iPhone 4 kleinDe meest gewilde smartphone van dit moment: de Apple iPhone 5. Nu verkrijgbaar bij Toptienmobiel.nl i.c.m. verschillende abonnementen.

Bekijk alle iPhone 5 aanbiedingen.

Volg Toptienmobiel.nl

Op de hoogte blijven over onze mobiele aanbiedingen? Volg ons op Twitter & Facebook!
Toptienmobiel.nl op Twitter     Toptienmobiel.nl op Facebook